Ajankohtaista

YHESSÄ tapaamiset

Alakuloinen, yksinäinen tai syömishäiriöön sairastunut nuori tai nuori aikuinen tule Mediferron YHESSÄ tapaamiseen. Tapaamisessa mahdollisuus pelaamiseen, keskusteluun tai olemiseen. Tapaamisissa mukana vetäjä.  

 YHESSÄ tapaamiset ovat ilmaisia eikä sinulla tarvitse olla asiakkuutta Mediferroon. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tapaamisiin, voit tulla paikalle sellaisena kuin olet ja olla sen aikaa, kun sinulle sopii. Seuraava tapaaminen torstaina 16.5.2024 klo 16-17, Merikoskenkatu 9 B 40, Oulu.

Yhdessä tästä selvitään! 

Laihuushäiriön nykyaikainen hoito etäluento 15.5.24 klo 17-18:30

Etätapahtumassa syömishäiriöihin erikoistunut nuorisopsykiatri Virva Sankala ja syömishäiriöklinikan sairaanhoitaja Piia Kontio kertovat nykyaikaisesta laihuushäiriön hoidosta pohjautuen Maudsleyn hoitomalliin, johon liittyy olennaisesti ylikontrollin ongelmiin kohdistuva hoito Radikaalisti Avoin Dialektinen Käyttäytymisterapia (Ro-dkt). Ro-dkt yhdistetään Maudsleyn sairaalassa perhepohjaiseen-ja päiväsairaalahoitoon.

Linkki tapahtumaan:

https://fb.me/e/6WMNp1iR0

Liity kokoukseen nyt

Vapaita paikkoja Ro-dkt hoitoon

Radikaalisti avoin dialektinen käyttäytymisterapia (RO DKT) on suunniteltu auttamaan heitä, jotka kamppailevat liiallisen itsehillinnän kanssa. Terapiassa käytetään erityisiä taitoja ja tekniikoita, jotka auttavat yksilöitä tulemaan avoimemmiksi, spontaanimmiksi ja tulemaan emotionaalisesti yhteyteen itsensä ja muiden kanssa. RO-DKT on osoitettu olevan tehokas mielenterveydenhäiriöiden, kuten laihuushäiriön, ahdistuneisuuden, masennuksen ja vaativan persoonallisuushäiriön hoidossa.

Katso lisää Ro-dkt hoidosta seuraavalta videolta RO DKT lyhyt esittely Mediferro 2024 (youtube.com)

Syömishäiriöitä sairastavien läheisten vertaistukiryhmä

Ryhmässä mukana syömishäiriöön erikoistunut ammattilainen. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vertaistukiryhmä on ilmainen eikä sinulla tarvitse olla asiakkuutta Mediferroon. Seuraava tapaaminen torstaina 22.5.2024 klo 17-18, Merikoskenkatu 9 B 40, Oulu.

Kelan suorakorvaus käytäntö

24.2.2024 Olemme siirtyneet Kelan suorakorvaus käytäntöön. Kelan suorakorvaus voidaan vähentää suoraan laskusta. Suorakorvauksen saaminen edellyttää, että näytät vastaanotolla Kela-korttisi.

Radikaalisti avoin dialektinen käyttäytymisterapia

Radikaalisti avoin dialektinen käyttäytymisterapia (RO DKT) on erikoistunut hoito, joka on suunniteltu auttamaan heitä, jotka kamppailevat liiallisen itsehillinnän kanssa. Terapiassa käytetään erityisiä taitoja ja tekniikoita, jotka auttavat yksilöitä tulemaan avoimemmiksi, spontaanimmiksi ja tulemaan emotionaalisesti yhteyteen itsensä ja muiden kanssa. RO-DKT on osoitettu olevan tehokas mielenterveydenhäiriöiden, kuten laihuushäiriön, ahdistuneisuuden, masennuksen ja vaativan persoonallisuushäiriön hoidossa.

Mikä on RO-DKT?

Radikaalisti avoin tarkoittaa kontrollista luopumista ja tunteiden vapaampaa ilmaisua. Sen hyväksymistä, että kaikkea ei voi aina suunnitella täydellisesti.

Dialektinen tarkoittaa, että kaksi asiaa, jotka näyttävät vastakkaisilta, voivat olla totta samanaikaisesti. Se on mustavalkoisen ajattelun vastakohta!

Käyttäytymisterapia olettaa, että käyttäytymistä voidaan oppia ja siksi sitä voidaan muuttaa. Käyttäytymisterapia keskittyy siihen, miten ajatuksemme, tunteemme, käyttäytymisemme ja ympäristömme ovat yhteydessä toisiinsa. Huomio kohdistuu tiettyihin käyttäytymismalleihin, jotka saattavat pitää meidät jumissa vanhoissa malleissa. Käyttäytymisterapiassa tehdään konkreettisia muutoksia.

Lääkärimme Virva Sankala jatkaa RO DBT Scholar-ohjelmassa, jotta tulevaisuudessa Mediferro voi kouluttaa uusia Ro-dkt terapeutteja suomen kielellä.

Mediferron lääkäri Virva Sankala on sertifioitu Ro-dkt terapeutti ja hänet on valittu vuonna 2023 RO DBT Scholar -ohjelmaan.

Syömishäiriöitä sairastavien läheisten vertaistukiryhmä

Ryhmässä mukana syömishäiriöön erikoistunut ammattilainen.  Ilmoittautumiset ryhmään sähköpostitse virva.sankala@mediferro.fi. Vertaistukiryhmä on ilmainen eikä sinulla tarvitse olla asiakkuutta Mediferroon. Seuraava tapaaminen torstaina 30.11. klo 16-17, Merikoskenkatu 9 B 40, Oulu.

Syksyn -23 läheisten vertaistukiryhmän ajankohdat:

Yhdessä tästä selvitään! 

YHESSÄ tapaamiset

Alakuloinen, yksinäinen tai syömishäiriöön sairastunut nuori tai nuori aikuinen tule Mediferron YHESSÄ tapaamiseen. Tapaamisessa mahdollisuus pelaamiseen, keskusteluun tai olemiseen. Tapaamisissa mukana vetäjä.  

 YHESSÄ tapaamiset ovat ilmaisia eikä sinulla tarvitse olla asiakkuutta Mediferroon. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tapaamisiin, voit tulla paikalle sellaisena kuin olet ja olla sen aikaa, kun sinulle sopii. Seuraava tapaaminen torstaina 30.11. klo 16-17, Merikoskenkatu 9 B 40, Oulu.

Syksyn -23 YHESSÄ tapaamisten ajankohdat:

to 16.5.2024 klo 16-17

Yhdessä tästä selvitään! 

iaedp International

7.8.2023 Mediferrossa on tarjolla myös uusi ylikontrollin ongelmiin kohdistuva hoito (RO-DKT). Lisätietoa ylikontrollista ja hoidosta saat seuraavalta videolta: https://clipchamp.com/watch/kxxc20LEPLp

20.2.2023 Kaleva kävi tutustumassa Mediferron toimintaan tänään. Ihmetystä herätti ettei Mediferron palveluita ole hyödynnetty jo aiemmin oys:n nuorisopsykiatrian osastojen ruuhkautuessa. Lue lisää Kalevasta.

26.12.2020 Mediferrolla on Hintassa sisustettu yksiö, jota päiväosaston potilas tai hänen vanhempansa voivat tarvittaessa vuokrata käyttöönsä, mikäli potilas on toiselta paikkakunnalta. Asunnolta on bussiyhteys Mediferron poliklinikalleTuiraan.

28.10.2020 Mediassa on ollut viime päivinä näkyvästi esillä asiakas- ja potilastietojärjestelmien tietoturva. Mediferron potilastietojärjestelmät ovat CE-merkittyjä ja kuuluvat A-luokkaan. Järjestelmämme ovat tietoturvallisia ja tarkkaan valvottuja. Koska järjestelmämme ovat liitetty osaksi Kanta-palveluita, auditoidaan järjestelmämme säännöllisesti myös toisen ulkopuolisen tahon toimesta.

9.10.2020 Koronaepidemian etenemisestä johtuen siirrymme alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksen mukaisesti toteuttamaan vastaanottokäynnit pääasiallisesti etävastaanottoina. Käytämme kasvomaskeja, mikäli vastaanottokäynti toteutuu kasvotusten. Pidämme huolta myös riittävästä turvavälistä.

17.9.2020 Tänään vietämme WHO:n julistamaa potilasturvallisuuspäivää. Tämän vuoden teema on ”Henkilöstön turvallisuus on asiakas – ja potilasturvallisuutta”. Olemme työssämme tärkeässä asemassa turvallisen hoidon takaamisessa. Ajankohtaisesti turvallisuuden takaamisessa korostuu pandemiatilanteen huomiointi. Pyrimme työntekijöinä kaikin tavoin toimimaan niin, että välttyisimme virukselta ja asiakkaiden olisi turvallista tulla hoitoon meille. Koemme tärkeäksi, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä ilman hoitoa koronatilanteen vuoksi. Tarvittaessa toteutammekin turvallista hoitoa etäyhteyksien välillä, mikäli asiakkaalla on koronavirukseen liittyviä oireita tai asiakas epäilee altistuneensa virukselle vastaanottokäyntiä edeltävästi. Pandemiatilanteen lisäksi huomioimme potilasturvallisuutta useista muistakin näkökulmista käsin. Yksi keskeinen potilasturvallisuuttakin lisäävä tekijä on mielestämme asiakkaan ja perheen/läheisten aito kuunteleminen ja kuuleminen.

14.9.2020

Toteutamme vastaanottopalveluita myös etäyhteyksien avulla. Etävastaanotto säästää usein asiakkaan aikaa ja vaivaa sekä mahdollistaa palveluiden saatavuuden asuinpaikasta riippumatta. Ajankohtaisesti toteutamme hoitoa myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Vastaanottokäyntien vaivaton sovittaminen arkeen on usein myös hoitomyönteisyyttä – ja motivaatiota lisäävä tekijä. Tervetuloa vastaanotollemme joko Tuiraan tai itse parhaaksi kokemastasi paikasta!

1.10.2019

Remontoidut toimitilat